Abessijnse olie in huidverzorging

Abessijnse Olie - Crambe Abyssinica Seed Oil

Inheems in Ethiopië brengt de Crambe Abyssinica ons unieke olie. Vanaf ongeveer 1990 werd het ook in Nederland geteeld, vooral doordat de olie van deze plant veel erucazuur bevat. Dit zuur is o.a. ook terug te vinden in mosterdolie en koolzaadolie. Het geeft een fijne structuur en de olie is heel hydraterend voor huid én haar! Het lijkt veel op Arganolie, maar Abessijnse olie heeft bijvoorbeeld meer omega-6 & omega-9 vetzuren.

Deze Abessijnse Olie (ook wel Crambe-olie) staat erom bekend dat het rimpelverminderende effecten heeft en dat het de huid weer glad en soepel maakt. De olie heeft een samenstelling die erg veel lijkt op de oliesamenstelling van de huid zelf, daarom wordt het goed opgenomen en is het een goede vochtinbrenger! Een voordeel is ook dat het een lichte olie is die snel in de huid trekt, zonder een al te vette laag achter te laten. Abessijnse olie bevat linoleen- en linolzuur, wat zorgt voor een fijn hydraterend en verzachtend effect. Daarnaast bevat het een divers palet aan vitaminen en antioxidanten.

In haarverzorging maakt het de haren weer soepel en geeft het een mooie shine!

De olie is niet eetbaar, maar dus wel heel geschikt voor (natuurlijke) cosmetica!


Reactie plaatsen