Amla

Amla Olie - Emblica Officinalis Fruit Extract

Amla olie, ook wel bekend als de Indiase kruisbesolie (Indian Gooseberry Oil), wordt gewonnen vanuit de bijzondere, lichtgroene amlavrucht. In de traditionele Ayuvedische geneeskunde worden alle onderdelen van de amlaboom gebruikt. Het wordt al vaak ingezet in de cosmeticawereld, omdat het barst van de goede stoffen! Zo bevat Amla olie enorm veel antioxidanten. Deze zouden in cosmetica fijne lijntjes en andere vormen van verouderingsverschijnselen van de huid kunnen voorkomen.

Ook is Amla olie rijk aan vitamine C (dit verstevigt de huid), linolzuur en essentiële vetzuren (omega 3 & 6). Andere elementen van de olie zijn o.a. ellaginezuur, flavonoïden, mineralen en polyfenolen. Al deze bouwstoffen zijn heel geschikt voor huidverzorging of shampoos!

Bron foto: Oleh Lalithamba from India - Fruits of Phyllanthus emblica L., CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26154329

Reactie plaatsen