Bisabolol

Bisabolol

Deze stroperige vloeistof wordt gewonnen uit uit kamille, maar meestal uit de Braziliaanse candeia tree. Het heeft een lekker, maar zwak bloemig geurtje.

Bisabolol biedt vele voordelen, waaronder verzachtende, helende, antioxiderende en huidverhelderende eigenschappen. Historisch gewonnen uit wilde kamille, wordt het ook al honderden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt om een gevoelige of reactieve huid te behandelen en roodheid en irritatie te verminderen.

Nu wordt het meestal uit de candeia boom gehaald, met behulp van langdurige, niet-duurzame processen (voornamelijk stoomdestillatie van de essentiële olie uit de Braziliaanse Candeia-boomschors, die ongeveer 7 kg olie produceert per ton 12 jaar oud hout).

ER BESTAAN SYNTHETISCHE EN NATUURLIJKE BISABOLOL VARIANTEN; CONTROLEER ALTIJD BIJ JE LEVERANCIER WELKE JIJ HEBT. WIJ KIEZEN ZELF VOOR EEN BIJZONDERE VARIANT, DIE GEMAAKT WORDT UIT FERMENTATIE VAN SUIKERBIETEN. HIER HOEVEN GEEN BOMEN VOOR GEKAPT TE WORDEN EN IS DAARMEE EEN MEER DUURZAME KEUS.  
- PRISCILLA ROLVERS

In huidverzorgingsproducten voor baby's wordt het vaak ingezet, met de controle dat er geen onzuiverheden inzitten die de huid kunnen irriteren. In deodorant of andere huidproducten is het ook terug te vinden.

Reactie plaatsen