Broccoli-olie

Broccoli-olie - Brassica Oleracea Italica Seed Oil

Broccoli kennen we natuurlijk als de gezonde groente op ons bord, maar de olie van de zaadjes is ook bruikbaar! Het wordt tegenwoordig vooral als haarverzorging gebruikt door de goede verzachtende werking. Broccoli olie is gelig van kleur en zorgt voor soepel, glanzend en - vooral handig - goed doorkambaar haar. De olie zou ook ingezet kunnen worden voor producten als lipbalsems en vloeibare make-up door de makkelijke smeerbaarheid. Een goede, natuurlijke vervanger voor silliconen die vaak in standaard cosmeticaproducten voorkomen!

Silliconen zijn een standaard in de cosmetica wereld: deze vorm van microplastic geeft een smeerbaarheid en een huidgevoel dat bijna niet te evenaren is. Er komen jaarlijks nieuwe naturally derived (in een lab gemaakt van ingrediënten uit de natuur) alternatieven voor silliconen bij, maar het blijft naturally derived. Broccoli is 100% natuurzuiver en verbeterd het huidgevoel van je olie blends en emulsies.

Vetzuurprofiel broccoli-olie:

  • Palmitic acid: 2%
  • Stearic acid: 1%
  • Oleic acid: 13%
  • Linoleic acid: 13%
  • Erucic acid: 47%

Broccolizaadolie zit in alle 5 de producten van de lijn van Food for Skin, die twee maal de Dutch Beauty Awards won. Zou de broccoli daar wat mee te maken hebben?

Reactie plaatsen