Dermofeel® PA-3

Dit natuurlijke ingrediënt is een zogenaamde 'chelaatvormer': dit betekent dat het metaalionen insluit en inactief maakt. Deze metaalionen kunnen in je formule komen door het gebruik van metalen apparatuur of vanuit natuurlijke ingrediënten (pigmenten, klei en water). Het gevolg van metaalionen is dat het de werking van de goede antioxidanten of parfums in de formule vermindert, voor kleurverandering kan zorgen en dat het product minder zepig wordt. Het gebruik van een chelaatvormer voorkomt dit én kan ook nog voor extra houdbaarheid zorgen!

Dermofeel®  PA-3 is goed biologisch afbreekbaar, 100% natuurlijk en palmolievrij! Andere minder afbreekbare chelaatvormers kunnen milieuschade geven, maar de natuurlijke PA-3 minimaliseert dit. In formules is het aan te raden om het te gebruiken met antioxidanten (zoals tocopherol) en presteert het ingrediënt het beste bij een pH rond de 6. Dermofeel®  PA-3 heeft zelf een zuurtegraad van ongeveer 3 en kan daarbij de zuurtegraad van het eindproduct verlagen. 

Het is het beste te gebruiken in bijvoorbeeld rinse-offproducten of andere O/W-formules. Het gebruik van Dermofeel®  PA-3 in W/O-formules wordt juist afgeraden. 


Reactie plaatsen