Duindoorn

Duindoornpulp CO2-extract

Er zijn zoveel manieren om duindoorn te gebruiken! Zo heb je olie uit de zaden, uit de pulp of in dit geval als een CO2-extract. Al eeuwen wordt het voor verschillende kwaaltjes gebruikt. Voor inwendig gebruik wordt het traditioneel ingezet om het cholesterolgehalte op peil te houden of zelfs klachten van maagziekten te verlichten.

In de cosmetica is het als huidverzorging ook goed geschikt! Van oudsher werd het als behandeling voor brandwonden, verbranding door de zon of voor andere huidbeschadigingen gebruikt. Duindoornextract is ontstekingsremmend en antioxiderend en is daarom heel goed voor anti-aging producten of verzorging voor de schrale en droge huid. Wat het ook nog eens uniek maakt, is dat duindoornextract het zeldzame palmitoleïnezuur bevat! Dat zuur zit ook in ons huidvet en het heeft de functie om de regeneratieve en herstellende processen te stimuleren. Voor wondgenezing of littekenvermindering is dit dus super! 

Niet alleen in huidverzorging is het te gebruiken (crèmes, lotions, aftersun), maar ook voor haarverzorging. Duindoornextract versterkt het (beschadigde) haar en is daarom lekker voor shampoos en conditioners. 

Reactie plaatsen