Graviolavrucht

Graviola Olie - Annona Muricata Seed Oil

Uit deze bijzondere, tropische vrucht worden de zaden koudgeperst, zodat er een heerlijk heilzame olie ontstaat. De inheemse volken van Zuid- en Centraal-Amerikaanse landen gebruiken deze Graviola olie (ook wel Soursop Oil of Zuurzakolie genoemd) al tijdenlang bij kwaaltjes zoals astma, koorts, slapeloosheid of huidziekten. Niet zo gek, want de olie is rijk aan vitamine C en onverzadigde vetzuren zoals oliezuur en linolzuur, beide goed hydraterende stoffen! Daarom is het uitstekend voor huidverzorging. 

Door de antibacteriële werking van vitamine C en antioxidanten wordt het ook gebruikt bij acne, of bij veroudering van de huid (antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen). Ook bij jeukende, beschadigde of droge huid is Graviola olie geschikt; het is ook efficiënt bij behandeling van eczeem en psoriasisverschijnselen.

Door al deze goede, heilzame eigenschappen is Graviola Olie veelzijdig in te zetten! Het is bijvoorbeeld toe te passen in anti-agingcremes, (acne)lotions, of gewoon lotions tegen droge huid. Reactie plaatsen