Hyaluronzuur - Hyaluronic Acid

Dit zuur is ook in ons eigen lichaam terug te vinden en meer dan 50% ervan zit in onze huid! Daar behoudt het de juiste structuur en vochtwaarde, en daarom is het gebruiken van producten met hyaluronzuur hydraterend voor de huid. Er zijn twee verschillende soorten te onderscheiden: hyaluronzuur met een hoge en laae moleculaire massa. Met een hoge massa zorgt het voor een dun, licht en niet-plakkerig laagje op de huid en het gaat langer mee dan andere vochtinbrengende crèmes. Ook werkt het ook als verdikkingsmiddel; het is alleen niet aanbevolen om het als enige verdikkingsmiddel te gebruiken, omdat het in hoge concentraties niet lekker aanvoelt op je huid. 

De versie met een lage molecuulmassa vormt geen laagje op je huid, maar dringt wel dieper door. De hydraterende werking vindt dan waarschijnlijk ook plaats in de diepere lagen van de huid. Het is te gebruiken als huidfiller als het ingespoten wordt. Voor emulsies is het te verkrijgen in wit poeder.

Hyaluronzuur hoeft niet vegan te zijn. Oorspronkelijk wordt het verkregen uit runderen en de kam van kippen, maar steeds vaker wordt het gemaakt door middel van bacteriële fermentatie. Controleer dit altijd bij je leverancier. 

Reactie plaatsen