Kersen

Kersenpitolie - Prunus Avium Seed Oil

Uit de pitten van de dieprode kersen komt geen rode, maar lichtgele olie! En ook nog eens een unieke: het bevat een gehalte van ongeveer 10% aan a-eleostearic acid, dat is een zeldzaam vetzuur voor een plantaardige olie. Binnen de cosmetica wordt kersenpitolie eigenlijk niet heel veel ingezet en data over de cosmetische werkingen zijn niet heel uitgebreid. Vanuit het vetzuurprofiel kunnen we wel waarschijnlijke effecten bepalen. De a-eleostearic acid heeft een antioxidatieve en verzachtende werking, dus voor rijpere of gestresste huid is dat voordelig. Daarnaast bevat kersenpitolie veel linolzuur, wat herstellende en regenererende eigenschappen uitdraagt; goed voor geïrriteerde, acne-gevoelige en rode huid. 

Kersenpitolie is een erg instabiele olie, dus het is beter om het toe te passen in formules in combinatie met andere, stabielere oliën.


Vetzuurprofiel Kersenpitolie:

  • Palmitic acid: 6%
  • Stearic acid: 2%
  • Oleic acid: 32%
  • Linoleic acid: 41%
  • a-Eleostearic acid: 10%
Reactie plaatsen