Marulavruchten

Marula-olie - Sclerocarya Birrea Seed Oil

Vanuit de Afrikaanse savanne rijst de Marulaboom; haar vruchten hebben nog steeds een hoge waardering onder de lokale bevolking. De vruchten worden al lang in bepaalde culturen ingezet als een geneeskrachtig middel. En niet onterecht, want de olie heeft positieve effecten op de huid: marula-olie heeft ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen, waardoor het uitstekend werkt op de drogere, schilferige huid. Een unieke eigenschap: de olie bevat rond de 0.4% eicosatrienoic acid, een sterk ontstekingsremmend zuur dat heel weinig in andere vergelijkbare oliën voorkomt. Geen wonder dat het als helend middel werd ingezet!

Ook voor de wat oudere huid is het heel geschikt. De olie gaat vrije radicalen goed tegen en geeft elasticiteit aan de huid terug. Daarbij voorkomt het vroegtijdige veroudering van de huid. Marula-olie is daarnaast in te zetten bij beschadigde of broze nagels om ze weer te versterken. In haarverzorgingsproducten geeft een toevoeging van marula-olie een mooie glans en soepelheid.

Het is af te raden om marula-olie langdurig in de echt pure vorm te gebruiken (dus het geldt niet in combinatie met andere ingrediënten binnen een formule). Dit omdat het hoge gehalte oliezuur de bovenste laag van de huid kan aantasten op lange termijn. 


Vetzuurprofiel Marula-olie:

  • Palmitic acid: 13%
  • Stearic acid: 9%
  • Oleic acid: 64% - 88%
  • Linoleic acid: 5%
Reactie plaatsen