Sesamzaadjes

Sesamolie - Sesamum Indicum Seed Oil

Uit de kleine bekende sesamzaadjes kan wel 40-60% heerlijke olie geperst worden! Het is een milde, notige olie die uitstekend is als draagolie. Het helpt de heilzame actieve ingrediënten in je formule om snel te worden opgenomen en diep door te dringen in de huid. Sesamolie is ook nog lekker voedend, beschermend en regenererend voor alle soorten huidtypes, ook voor kwetsbare babyhuid. Met een goede balans van oliezuur & linolzuur en het gehalte antioxidanten en vitaminen is het een heel geschikte olie voor cosmetica! Door de voedende en doordringende werking is het ideaal voor massageproducten. Ongebrande sesamolie is voor cosmetisch gebruik aan te bevelen. 

Vetzuurprofiel: 

  • oleic acid 35.9–42.3%
  • linoleic acid 41.5–47.9%
  • palmitic acid 7.9–12%
  • stearic acids 4.8–6.1%
Reactie plaatsen