Pruimen

Pruimpitolie -Prunus Domestica Seed Oil

De olie uit de pit van deze vrucht is, kijkend naar vergelijkbare oliën binnen de cosmetica, minder bekend. Qua samenstelling en gebruik van pruimpitolie is het nauw verwant met amandelolie, abrikozenpitolie en perzikpitolie. Het is een lekkere verzachtende olie die gebruikt kan worden in huid- en haarverzorging. Ook als massageolie met een karakteristieke geur kan het ingezet worden; de olie ruikt namelijk een naar... marsepein! 

Door het hoge gehalte van oliezuur (oleic acid) wordt langdurig gebruik van puur pruimpitolie afgeraden, omdat het de bovenste laag van de huid kan aantasten op lange termijn. Vooral bij kleine kinderen en baby'tjes is de huid nog kwetsbaar. 

Vetzuurprofiel Pruimpitolie:

  • Palmitic acid: 6%
  • Stearic acid: 2%
  • Oleic acid: 69%
  • Linoleic acid: 20%
Reactie plaatsen