Rice bran oil

Rijstzemelenolie - Oryza Sativa Bran Oil

Deze olie wordt verkregen bij het CO2-extractieproces van de kiemen en peulen van rijst. In de Aziatische keuken wordt het gebruikt als basisolie om mee te koken of stomen. Maar voor cosmetica is het ook prima! 

Wat deze olie uniek maakt, zijn de hoge gehaltes van nutraceuticals (geneeskrachtige voedingsstoffen) zoals γ-Oryzanol; rijstzemelenolie bevat wel tot 2% van deze ontstekingsremmende stof. Voor een gevoelige en schilferige huid is dit een uitstekende olie die geen vettig laagje achterlaat, het wordt heel goed opgenomen door je huid! Het is voedend, verzachtend en kan als huidverzorging en als haarverzorging gebruikt worden. Voor haarverzorging geeft het een glanzend effect zonder het te verzwaren. Ook is rijstzemelenolie mild genoeg om voor babyverzorgingsproducten te gebruiken!


Vetzuurprofiel Rice Bran Oil:

  • Palmitic acid: 12-22 %
  • Oleic acid: 35-50%
  • Linoleic acid: 29-45%


Reactie plaatsen