Sacha Inchi

Sacha Inchi olie - Plukenetia Volubilis Seed Oil

De struik van de Sancha Inchi heeft zijn roots in Peru en Colombia en uit de zaden kan mooie gele Sacha Inchi olie geperst worden. Het is absoluut een unieke olie, doordat het een bijzonder vetzuurspectrum heeft; Sacha Inchi olie heeft een enorm hoog gehalte aan alfa-linoleenzuur en linolzuur. Ook bevat de olie tocoferol en is dat geeft het stabiliteit. Al deze factoren maken Sacha Inchi olie tot een hoogwaardige, veelzijdige cosmetische huidverzorgingsolie. Het is heel geschikt bij geïrriteerde, droge en ontstoken huid; door het linolzuur heeft de olie een regenererende en celherstellende en -activerende werking. De huidelasticiteit wordt hierbij ook verbeterd, daarom is het ook een ideale olie voor rijpere huid! 

Kortom, dit is een prachtige, waardevolle olie voor je formules met bewezen werking!

Vetzuurprofiel Sancha Inchi olie:

  • Oleic acid: 8-14%
  • Linoleic acid: 28-45%
  • Alpha-Linolenic Acid: 40-58%

Bron foto: By Michael Hermann - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16048596

Reactie plaatsen