Squalaan

Squalaan is binnen de cosmetica een ontzettend geliefd ingrediënt! Het is een enorm goede verzachter en natuurlijke vochtinbrenger. Squalaan is van nature al aanwezig in de huid (10-12% van je natuurlijke huidoliën) en houdt de levendige uitstraling ervan in stand! Het voorkomt transepidermaal waterverlies, en tegelijkertijd herstelt het de barrière en elasticiteit van de huidlagen. Hierdoor vermindert het zichtbare ouderdomsverschijnselen, zoals kleine rimpeltjes of oneffenheid. Heel nuttig en veelzijdig voor cosmetische formules!

Nog een voordeel is dat squalaan een aangename aanbreng heeft: het geeft een zacht, luxe gevoel zonder dat het vettig of zwaar aanvoelt. Dit is fijn voor bijvoorbeeld gezichtsverzorgingsproducten, bodylotions of als draagolie.  

Squalaan werd voorheen gewonnen vanuit haaienlevers, omdat het stofje daar veel in voorkomt. Tegenwoordig zijn er een aantal bedrijven die aan de hand van nieuwe biotechnologie dit ingrediënt natuurlijk en duurzamer kunnen produceren. Nu is het te winnen vanuit plantensuikers; zoals van olijven, rijstzemelen, suikerriet of tarwezemelen. Squalaan is erg stabiel in verschillende temperaturen en is goed bestand tegen oxidatie. 

Dit sterk hydraterend, verzachtend en herstellend middel is door al deze factoren heel geschikt om te verwerken in je cosmetische formules. Het is niet voor niets populair in de cosmeticawereld!
Reactie plaatsen